Voor zwemclub BOAS te Roeselare werd gevraagd om een oplossing te maken voor het uitsturen van hun e-mails naar hun leden en familie. Als oplossing bood ik aan een alternatief voor MailChimp te creëren en hun eigen mailportaal te maken. Via dit portaal zijn ze in staat e-mails op te maken en deze te versturen naar hun leden.

BOAS

BOAS in een zwemclub die zich inzet om zwemlessen te geven aan kinderen met een beperking. Ze bevinden zich over heel België. Samen met vrijwillige trainers en trainsters staan ze elke woensdag en vrijdag klaar om kinderen te leren en laten zwemmen. Indien je meer wil weten over dit initiatief verwijs ik graag naar hun website.

Het project

BOAS maakte gebruik van nieuwsbrieven om hun leden en de ouders op de hoogte te brengen van activiteiten, gebeurtenissen of hen te informeren indien er een les niet kon doorgaan. Deze werden tot voor kort manueel naar de verschillende contacten verstuurd.

Hier moest een oplossing voor komen en ik bood vrijwillig mijn hulp aan. Natuurlijk zijn er online wel tools te vinden die ze konden raadplegen om hun nieuwsbrieven uit te sturen (denk maar aan MailChimp).

Na samen te zitten met het team van BOAS kwam ik met het voorstel om iets gelijkaardigs op punt te zetten om hun nieuwsbrieven niet alleen automatisch te versturen, maar ook hun e-mails dynamisch op te maken. Dit idee werd positief onthaald en toen ging ik aan de slag.

Als resultaat beschikt BOAS nu over hun eigen mailportaal die volledig aangepast is naar hun behoeften. Alles wat ze nodig hadden is beschikbaar: E-mails opmaken, contacten beheren, lijsten opmaken en met 1 druk op de knop zijn ze in staat om e-mails uit te sturen naar de verschillende contactlijsten.

Werking

Via het mailportaal is het mogelijk om lijsten te beheren, contacten toe te voegen en aan te passen, berichten op te maken en om de mailings op te maken. BOAS maakt gebruik van contactlijsten die ze via hun website kunnen genereren. Dus werd er een optie voorzien om deze lijsten van hun website op te laden in het mailportaal zodat ze deze contactgegevens konden hergebruiken.

Naast alle onderdelen die ze nodig hebben om de mailings op te zetten, hebben ze als extra mogelijkheid nog om zelf toegang te verlenen aan collega's. Er werd 1 account aangemaakt bij aanlevering van het project, aangezien ze zelf in staat zijn om nieuwe gebruikers toe te voegen.

Meer info over dit project of heeft u een eigen project?
Contacteer mij