Voor een groep jonge ondernemers uit West- en Oost-Vlaanderen kreeg ik de vraag om hen te begeleiden bij de opzet van hun webshop voor het verkoop van mondmaskers in tijde van Corona.

Opdracht

Vercoutere Tech kreeg de opdracht te helpen bij de opzet van een webshop voor de verkoop van mondmaskers voor bedrijven, ziekenhuizen, zorginstellingen,... Het initiatief kwam er door een groep jonge ondernemers die niet alleen inspelen op de Corona tijden, maar die ook snel service wilden leveren aan hun klanten.

Het was de bedoeling dat dit project snel gelanceerd kon worden, dus op korte tijd hebben we alles opgezet zodat de klant snel kon schakelen en de verkoop kon starten.

Shopify

De webshop is opgebouwd via Shopify. Een handige tool waarmee je zelf in staat bent om snel een webshop op te zetten. Shopify is van alles voorzien voor het beheer van de producten, bestellingen,... Alles om aan de slag te gaan.

Ook kunnen er vele externe tools gekoppeld worden, die dan 'samenwerking' met Shopify. Eén van die zaken is Mollie.

Mollie

Mollie is een betalingsplatform die je kan koppelen aan je webshop om de betalingen te beheren. Per transactie rekent Mollie een kleine fee die aan hen wordt betaald voor het gebruik. Dit in tegenstelling tot concurenten die een vast of maandelijks tarief vragen voor het gebruik van de diensten. Bij Mollie betaal je dus enkel voor hetgeen je gebruikt.

Mollie is ook zeer uitgebreid, alle mogelijke transactie kunnen worden gedaan via Mollie. Denk maar aan de populaire Bancontact betalingen, Visa, MasterCard, overschrijving,... allemaal mogelijk via Mollie.

Via hun dashboard hou je real-time bij welke transacties er al zijn gebeurd en belangrijker, wat de webshop al heeft opgebracht.

Mollie is ook eenvoudig op te zetten, en na het instellen van enkele gegevens (welk type webshop heb je, welke producten verkoop je en enkele persoonlijke gegevens) kan je al aan de slag. Aangezien Shopify een gekend platform is kun je eenvoudig Mollie koppelen in de instellingen van Shopify voor het beheren van de transacties op de webshop.

Meer info over dit project of heeft u een eigen project?
Contacteer mij